Vitamine A | De podcast voor accountants

Vitamine A #33 | Ook voor accountants kantelt de wereldorde, in gesprek met Berry Wammes, directeur NBA

Episode Summary

Over zijn bezoek aan het wereldcongres voor accountants in India schreef NBA-directeur Berry Wammes een column getiteld: ‘Ook voor accountants kantelt de wereldorde’. Om welke verandering gaat het? Hoe verhoudt het accountantsberoep zich tot een multipolaire wereld? En hoe combineren we een hoge standaard en ethiek met economische vooruitgang?

Episode Notes

Te gast is, voor de tweede keer alweer, Berry Wammes, directeur van de NBA. Medio november bezocht hij in India het jongste wereldcongres voor accountants. Enige tijd was zijn column over 'de kantelende wereldorde voor accountants' het best gelezen artikel op accountant.nl, en er werd veelvuldig op gereageerd. Dat vroeg om een toelichting.

In de podcast reageren ook Jan Bouwens (hoogleraar Accounting aan de UvA, Research fellow aan Cambridge University en Managing director van de FAR, de Foundation for Audit Research) en Huub Wieleman (oud-voorzitter NBA), op de column.

Lees hier de column van Berry Wammes: https://www.accountant.nl/discussie/columns/2022/11/ook-voor-accountants-kantelt-de-wereldorde/